Laboratoryjne hamburgery

AKTUALNOŚCI, NAUKA, POLSKA, STYL ŻYCIA

Naukowcy coraz częściej mówią o naturalnej żywności, nakłaniają do unikania niezdrowych fast foodów, którymi większość żywi się w obecnych czasach. Dla osób, które nie mogą sobie jednak odmówić przyjemności zjedzenia hamburgera holenderscy naukowcy mają rozwiązanie. To ekologiczne mięso, wyprodukowane całkowicie humanitarną metodą.

stock.xchng

Włókna mięśni powstają z tysięcy komórek macierzystych,które rozmnażają się dzięki surowicy pobranej z krwi końskich płodów. Na razie uczeni wyhodowali takie mięso na bazie komórek pobranych od świń – wyjaśnia „The Telegraph”.

Naukowcy zapewniają, że za pół roku będą zdolni wyprodukować kiełbaskę wieprzową. Za kolejne sześć miesięcy uda im się stworzyć ekologicznego hamburgera.

A. Iżykowska

Źródło; The telegraph

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry