Kuchnia w NEWSFix: Pierś z kurczaka po parysku

AKTUALNOŚCI, KUCHNIA, POLSKA, STYL ŻYCIA

Często mamy mało czasu na przygotowanie obiadu. Łatwa w wykonaniu, smaczna i szybka jest – pierś z kurczaka po parysku. Polecam!


Składniki (dla 2 osób) : 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 2 jajka, sól, pieprz i zioła prowansalskie, olej kujawski do smażenia.

Wykonanie: Rozcinamy pierś wzdłuż na 2 części. Każdy kawałek lekko rozbijamy, przyprawiamy pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi. Do każdej części przygotowujemy po 1 jajku. Roztrzepujemy jajka w osobnych naczyniach i zanurzamy mięso. Na rozgrzany tłuszcz na patelni zsuwamy mięso z jajkiem i smażymy po 3 minuty z każdej strony. (Zmniejszamy płomień ognia na mały). Podajemy z ziemniakami i surówką.

Aniajot

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry