Kuchnia w NEWSFix: Zdrowy posiłek dla jarosza i nie tylko…

AKTUALNOŚCI, KUCHNIA, STYL ŻYCIA

Brokuły z fetą i migdałami
Składniki: 1 duży brokuł, opakowanie serka feta, 3 łyżki płatków migdałowych, sól
Przygotowanie: Brokuł podzielić na cząstki, opłukać i ugotować na parze na lekko twardo. Płatki migdałowe zarumienić na suchej patelni. Brokuły wyłożyć na duży talerz posypać pokruszoną fetą i płatkami migdałowymi. Podawać brokuły jeszcze ciepłe.

sxc


Zapiekankę , której przepis podaję, można wykonać o każdej porze roku. Składniki potrzebne do jej wykonania są dostępne cały rok.

Zapiekanka z makaronem, pieczarkami, papryką i schabem
Składniki : 30 dag makaronu rurki(duże), 2 strąki papryki ( czerwony i zielony), 20dag pieczarek, 25dag schabu, 1 cebula, 3 łyżki startego sera żółtego, sól, pieprz, olej, natka pietruszki

Przygotowanie: Makaron ugotować , pieczarki umyć, pokroi ć w paski i podsmażyć. Paprykę umyć , wyciąć gniazda nasienne, pokroić i wrzucić do pieczarek, podsmażyć. Schab pokroić w paski, cebulę obrać ,pokroić w kostkę i podsmażyć ze schabem. Wymieszać wszystkie składniki, włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem, posypać serem. Piec 15min w temperaturze 200 stopni. Gotowe danie posypać natka pietruszki i podawać gorące.

Przygotowała: AniaJot

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry