Kuchnia w NEWSFix: Sałatka z jajkami na wielkanoc

AKTUALNOŚCI, KUCHNIA, POLSKA, STYL ŻYCIA

Przepis jest prosty i każdy z Was będzie w stanie wykonać naszą sałatkę na świąteczny stół.

Potrzebne: 8 jaj ugotowanych na twardo, ogórek „wąż”, pół pęczka rzodkiewki, 2 pomidory, 1 strąk czerwonej papryki, 1 czerwona cebula, pół pęczka szczypiorku, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, majonez (ok. 200ml), 4 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka musztardy, sól, pieprz.

fot.sxc

Wykonanie: Jajka pokroić na ćwiartki, ogórek, rzodkiewkę i pomidory pokroić na „półplasterki”, paprykę i cebulę pokroić w paski, wszystko wymieszać, dodać pokrojony drobno szczypiorek. Majonez, jogurt i musztardę wymieszać przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać do warzyw, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do salaterki, posypać natką pietruszki.

Smacznego,
AniaJot

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry