Kuchnia w NEWSFix: Kotlety z jaj gotowanych na twardo (dla dwóch osób)

AKTUALNOŚCI, KUCHNIA, POLSKA, STYL ŻYCIA

Jesteś na diecie wegetariańskiej?. Znudziły ci się ciągle te same dania?. Możesz urozmaicić swoje menu włączając w nie kotlety z gotowanych jak na twardo.

Potrzebne składniki: 4 jaja (XL) ugotowane na twardo, 1 średnia cebula, 3- 4 łyżki tartej bułki, łyżeczka masła, 3 łyżki posiekanej zieleniny (natka pietruszki i szczypiorek), 1 jajko surowe, olej do smażenia, sól, pieprz i odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej.

Wykonanie : Ugotowane obrane jajka posiekać drobno. Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę , dodaj jajka, pokrojoną drobno zieleninę i tartą bułkę. Wbij surowe jajko i starannie wymieszaj masę jajeczną. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kotleciki, obtaczaj w bułce tartej. Na patelni rozgrzej dość dużą ilość oleju i smaż kotleciki z obu stron na złoty kolor. Podajemy z tłuczonymi ziemniakami i surówką (dobrze komponuje się smakowo surówka z pomidorów).

Smacznego
AniaJot

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry