Możliwość komentowania Chleb świeży przez 2 miesiące? została wyłączona 16

Chleb świeży przez 2 miesiące?

AKTUALNOŚCI, STYL ŻYCIA, ŚWIAT, ZDROWIE I URODA

Pieczywo świeże aż 2 miesiące? Teraz jest to możliwe i co najważniejsze, nie potrzeba do tego ani konserwantów, ani żadnych innych środków chemicznych.

sxc


Naukowcy z firmy Microzap zupełnym przypadkiem wynaleźli sposób zabezpieczający pieczywo przez 2 miesiące. Podczas badań, które prowadzone były w celu stworzenia technologii zwalczających chorobotwórcze bakterie, naukowcy odkryli, że technologia ta zwalcza również zarodniki pleśni.

10-sekundowe naświetlenie pieczywa falami mikrofalowymi wystarcza, aby z 60-dniowego chleba zniknęła pleśń i aby wyglądał, jak dopiero wyjęty z pieca.

Ciekawe tylko, czy próbowano już tego smakowitego, 2-miesięcznego chleba.

Anna Łach
Źródło: wprost.pl

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry