Herbatka imbirowa na rozgrzewkę!

AKTUALNOŚCI, POLSKA, STYL ŻYCIA, ZDROWIE I URODA

Wspomaga przemianę materii i trawienie, dania mięsne z nim są o wiele łatwiej trawione. O czym mowa? O imbirze! Ta wspaniała przyprawa stosowana jest u nas jeszcze zbyt rzadko, a szkoda. Imbir nadaje się do potraw słodkich i pikantnych ze względu na swój przyjemnie ostry a jednocześnie lekko słodki smak.

sxc

sxc


Zawiera on wiele wartościowych składników i olejków eterycznych, które poprawiają ukrwienie i rozgrzewają. Świeży korzeń imbiru zawiera o wiele więcej wartościowych składników niż imbir w proszku. Imbir nadaje się doskonale do redukcji wagi i zwalczania pierwszych objawów przeziębienia.

Herbatka imbirowa – rozgrzewająca i poprawiająca krążenie.
Obrać bardzo cienko kawałek (1-2cm) imbiru, żeby zachować jego najcenniejsze składniki, które mieszczą się tuz pod skórką. Pokroić na cieniutkie plasterki, zalać 200 ml gorącej wody i gotować 5 minut. Po tym czasie zostawić na 10 minut pod przykryciem do naciągnięcia. Do herbatki możemy dodać plasterek cytryny lub 1 goźdźik , ewentualnie łyżeczkę miodu. Na zdrowie!

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry