Kuchnia w NEWSFix: Chicken Masala

AKTUALNOŚCI, KUCHNIA, POLSKA, STYL ŻYCIA, ŚWIAT

Jeśli szukacie oryginalnych i smacznych przepisów kuchni indyjskiej zapraszamy Was do „Khadilkar’s Kitchen” strony facebookowej prowadzonej przez przesympatyczną i utalentowaną Ananya Aswad Khadilkar. Znajdziecie tam nieprzeciętne przepisy kulinarne. Jeden z nich przedstawiamy Wam poniżej.

1080998_10200459267307742_1489063948_n

Chicken Masala

Potrzebne składniki: 2 łyżki oleju 1 cebula 2 łyżki czosnku 2 łyżki imbiru 1 zielona pokrojona papryczka chilli 1 łyżka kolendry 1 łyżeczka kozieradki 1 łyżka kminu 1 łyżeczka sproszkowanej czerwonej papryczki chilli 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka soli 1 łyżka przecieru pomidorowego 0.5 kg mięsa z kurczaka (najlepiej bez kości) 1 szklanka pociętych ziemniaków, papryki pół szklanki świeżych liści kolendry 2 szklanki wody

Przygotowanie: Rozgrzać olej, dodać cebulę, czosnek, imbir, chilli i podsmażać aż cebula lekko zmięknie. Dodać zioła i podsmażać przez 10 sekund, następnie dodać przecier pomidorowy. Dobrze wymieszać i dodać kurczaka. Obsmażyć często odwracając. Dodać ziemniaki, paprykę, liście kolendry, wodę, zamieszać i gotować na małym ogniu pod przykryciem do momentu aż kurczak jest miękki. Najlepiej podawać z ryżem.

Smacznego 🙂

więcej przepisów znajdziecie tutaj: https://www.facebook.com/KhadilkarsKitchen

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry