Kuchnia: Schabowy inaczej

KUCHNIA

Masz ochotę na schabowego, zrób inaczej – po myśliwsku.
Potrzebne składniki: 5 równej grubości plastrów schabu bez kości, 15 dag boczku wędzonego, 30 dag pieczarek, 2 średniej wielkości cebule,2 średniej wielkości ogórki kiszone, śmietana, 1 szklanka bulionu, sól pieprz i olej do smażenia.

Wykonanie: Mięso umyć, delikatnie rozbić, posolić. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety po 2 minuty z każdej strony. Kotlety przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do nagrzanego piekarnika. W tym czasie pokroić cebulę , boczek oraz pieczarki i usmażyć na oleju po kotletach. Ogórki pokroić na cieniutkie plasterki i dodać do podsmażonych składników. Do bulionu dodać 2 łyżki śmietany i wlać do cebuli, boczku, pieczarek i ogórków. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zagotować. Kotlety wybrać z piekarnika i włożyć do sosu. Dusić około 20 minut na wolnym ogniu.

Podać można z kaszą gryczaną lub ziemniakami i ulubioną surówką.

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry