Tego jeszcze nie było – Kotlety mielone z kapusty

AKTUALNOŚCI, KUCHNIA, POLSKA

Jeśli macie już dość mięsnych potraw i chcecie spróbować czegoś oryginalnego, polecamy wam na dzisiejszy obiad kotlety mielone z kapusty. Przyrządzenie ich jest w miare proste. Nie powinni mieć problemów z ich wykonaniem młodzi adepci sztuki kulinarnej.

Potrzebne składniki: 1 kg białej kapusty, mleko, czerstwa bułka, bułka tarta, 1-2 jajka, koperek , średniej wielkości cebula, sól, pieprz, curry i tłuszcz do smażenia.

Wykonanie: Kapustę oczyścić z uszkodzonych liści, opłukać, Przekroić na 4 części , zalać wrzącą wodą i ugotować. Odcedzić, wyciąć głąb, dokładnie odcisnąć, zemleć razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką, Dodać tartej bułki , jajka, posiekany koperek oraz pokrajaną w kostkę i usmażoną cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i curry. Z przygotowanej masy formować w tartej bułce owalne kotleciki. Smażyć z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu na jasnozłoty kolor.

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry