Chłodnik z maślanki na upalny dzień

AKTUALNOŚCI, KUCHNIA, POLSKA

Jak na razie upały opuściły Polskę ale wszystko możliwe, że powrócą. Jeśli się tak stanie polecam Wam na obiad „Chłodnik z maślanki”. Będzie on zdecydowanie lepszym rozwiązaniem niż zawiesiste i tłuste zupy.

Potrzebne składniki : 1,5 litra maślanki naturalnej, 1 cebula, pęczek rzodkiewek, szklanka kwaśnej śmietany, 2 jajka ugotowane na twardo, 20 dag sera twarogowego, koperek, sól i cukier do smaku.

Wykonanie: Cebulę obrać, opłukać, pokroić drobno i usmażyć. Rzodkiewki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Maślankę połączyć ze śmietaną, roztrzepać, dodać cebulę, rzodkiewki, pokrajane w cząstki jajka i pokrajany w kostkę twarożek oraz koperek. Wszystko doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z dodatkiem masła i koperkiem.

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry