Kuchnia w NEWSFix: Racuszki z dyni

AKTUALNOŚCI, KUCHNIA, POLSKA, Redakcja poleca, STYL ŻYCIA

Zaczyna się sezon na dynie. Można z nich zrobić wiele smakowitych dań. Jednym z nich są pyszne racuszki. Więc nie zwlekaj, kup dynię i zrób racuchy w tym tygodniu.

Potrzebne będą: 80 dag dyni, 5dag masła, 5 dag cukru pudru, 50 ml śmietany, 2 jajka,20 dag mąki pszennej, sól do smaku i tłuszcz do smażenia.Dynię obrać, usunąć pestki i zemleć. Masło utrzeć z cukrem, śmietaną i żółtkami, połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek, dodać zmieloną dynię i mąkę , posolić do smaku. Tłuszcz rozgrzać, kłaść łyżką nieduże racuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać ze śmietaną i cukrem.

smacznego 🙂
AJ

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry