Fasolka po bretońsku na czerwono

AKTUALNOŚCI, KUCHNIA, POLSKA, Redakcja poleca, STYL ŻYCIA, ŚWIAT

Jeśli masz puszki gotowanej fasoli czerwonej , kiełbasę, cebulę, przecier pomidorowy i przyprawy możesz szybko wyczarować smaczną fasolkę po bretońsku.

Potrzebne składniki: 2 puszki gotowanej czerwonej fasoli, 300g kiełbasy lub boczku, 2 duże cebule, 200ml przecieru pomidorowego, majeranek, kminek, oregano, sól , pieprz czarny, olej rzepakowy.

fot.newsfix.pl

fot.newsfix.pl


Kiełbasę lub boczek kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju i smażymy kiełbasę i cebulkę. Dodajemy fasolkę razem z zalewą i przecier pomidorowy. Mieszamy i doprawiamy majerankiem, oregano , odrobiną kminku, solą i pieprzem. Dla wygody przekładamy zawartość patelni do garnka i na wolnym ogniu dusimy około 10 minut. Fasolka po bretońsku gotowa! Smacznego!

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry