Kuchnia na lato: Koktajl z jarmużem

AKTUALNOŚCI, KUCHNIA, POLSKA, Redakcja poleca, STYL ŻYCIA

Koktajl z jarmużem – dobry, smaczny, zdrowy, ładny, zielony, lekki, sycący, napakowany witaminą C (której w jarmużu dużo).
Pierwszy raz jarmuż u mnie w kuchni, bo i pierwszy raz w ogródku. Naczytałam się o nim samych dobrych rzeczy, to musiałam go posiać 🙂 Rośnie jak szalony!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Składniki (na 1 porcję):

5-6 liści jarmużu
1/2 jabłka
1/3-1/2 banana
max 1/2 szklanki wody
1 łyżka soku z cytryny

Potrzebny sprzęt:

Nóż
Naczynie do miksowania
Blender lub mikser z końcówką do koktajli
Szklanka/kieliszek

Przygotowanie:

Jarmuż przepłukać. Jabłko umyć, obrać ze skórki (lub nie), banana obrać. Jabłko i banana pokroić na drobniejsze kawałki.
Wszystkie składniki zmiksować, przelać do ładnego szkła i gotowe 🙂

smacznego,
Łucja

Powiązane wpisy


Drogi czytelniku, nasza strona internetowa korzysta z plików cookies
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj.

Prawa autorskie © 2010-2014 NEWSFix Magazine.
Wszelkie prawa zastrzeżone.

Powrót do góry